| اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| موضوع: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:21 am | |
| طريقه سهله لعمل رز بسمتي
انقعي كوب ونصف رز بسمتي في ماء ساخن لمده ساعه ابشري جزره كبيره...انا بحب الجزر كتير في الرز البسمتي وبصله بردو متوسطه الحجم مبشوره مكعب مرقه دجاج (ماجي او فاين فودز) زبيب(ربع كوب)
الطريقه
يوضع الرز المنقوع في شوربه اللحمه ومعها 4 ملاعق زيت او مكعب زبده قطعه صغيره ونصف كميه الجزر المبشور وكل كميه البصل حتي يغلي ويشرب ميته نضع النصف الاخر من الجزر المبشور والتوابل الزبيب كمون..حبهان..قرفه ..فلفل اسود...والملح طبعا مع الشوربه وعلي نار هادئه...انا بحبه جداا بالطريقه دي صحيه وسهله
في طريقه تانيه انك تصفري البصله او تحمريها خفيف بس كدا اخف و اطعم كمان ينفع للدايت اكتر وبالهنا والشفا يارب
| |
|
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:22 am | |
| الأرز البسمتى بالكارى المكونات
3 كوب أرز
3 كوب شربة مرقة
1 بصلة مبشورة
1 ملعقة صغيرة ثوم مفري
3/1 كوب زيت ذرة
1 ملعقة صغيرة كركم
1 قرن فلفل حار مجفف
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أبيض
3 ملعقة صغيرة ملح
طريقه الاعداد والتجهيز
قومى بتحضير اناء وضعى به زيت وشوحى البصل به مع اضافه التوابل (الملح والفلفل
الأبيض والفلفل الحار والكركم والثوم) ثم نضيف المرقة ، وعندما تبدأ فى الغليان نضع
الأرز ، ونجعل النار هادئة جداً لمدة 30 دقيقة ، ثم يقدم مع الخضار السوتية والمشويات
أو حسب الرغبة .
وصحتين والف عافيه
| |
|
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:22 am | |
| ارز بسمتى بالزبيب
المقادير
١⁄٢ كوب أرز بسمتي ١ بصلة، مقطعه مكعبات ٢ فص ثوم، مفروم ١ ملعقة صغيره قرفة ١ ملعقة صغيره زبيب ملح وفلفل أسود زيت رش لمنع الالتصاق طريقة التحضير
١. في قدر ساخن غير لاصق نرش قليل من الزيت.
٢. نشوح البصل والثوم قليلاً، نضيف الزبيب ثم الأرز، الملح، الفلفل والقرفة ثم يقلبوا جيداً.
٣. نضيف الماء الساخن، عندما يبدأ الأرز بالغليان نغطيه جيداً، نضع تحته شياطه ويترك 10 دقائق ثم يقدم.
| |
|
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| |
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| |
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:24 am | |
| طبق أرز بسمتي باللون الأصفر مع الفلفل
المقادير:
- ملعقة كبيرة زيت زيتون. - بصلة مقطعة جيداً. - ثمرة فلفل أحمر مقطعة. - قطعة زنجبيل صغيرة طازجة ومبشورة. - ربع كجم أرز بسمتي. - ملعقة صغيرة كركم. - 600 ملي مرق خضراوات. - 25 جم شرائح لوز محمصة.
الطريقة:
- سخني الزيت في وعاء كبير، ثم أضيفي إليه البصل والفلفل والزنجبيل، وقلبي لمدة 5 دقائق أو حتى يذبل البصل. - أضيفي الأرز والكركم وقلبي لدقيقة إضافية، ثم أضيفي المرق، وغطي المزيج عندما يقترب المزيج من الغليان. - عندما يغلي المزيج، اخفضي درجة الحرارة، واتركيه على النار لمدة 12 دقيقة حتى يتشرب الأرز المرق، ولكن إذا نضج الأرز تماماً وتبقى القليل من المرق، اطفئي النار، واتركي عليه وعاء الأرز لمدة 3 دقائق تقريباً. - تبلي الأرز، ثم أضيفي إليه اللوز، وقدميه في الحال.
| |
|
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| |
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:24 am | |
| طريقة تحضير الأرز الأصفر بالمكسرات والنعناع
المقادير : ( 3 ملعقة كبيرة نعناع مفروم - 4 ملعقة كبيرة زيت ذرة أو سمن - 2/1 كوب مشمش مجفف مقطع قطع صغيرة أو زبيب - 4/1 كوب صنوبر محمر - 2 ملعقة صغيرة كركم - 2 كوب أرز بسمتي - 1 ملعقة صغيرة قرفة - 1 حبة بصل متوسطة مفرومة ناعم–ملح). طريقة الطهى: - يغسل الأرز جيدًا تحت الماء الجاري ويصفى. تسخن 3 ملاعق من الزيت أو السمن في إناء متوسط غير لاصق فوق نار متوسطة. تضاف البصلة وتقلب حتى تصفر. - يضاف الأرز ويقلب لمدة دقيقة. يضاف الكركم و القرفة و قطع المشمش و يقلب جيدا مع الأرز. يضاف 2 ½ أكواب ماء و قليل من الملح و يترك ليغلي. - عندما يتشرب الأرز الماء يغطى الإناء و ينقل إلى نار هادئة ويترك لمدة 20 - 25 دقيقة حتى ينضج. - يحمر الصنوبر في ملعقة زيت أو سمن على نار هادئة. يقدم الأرز و يرش النعناع المفروم و الصنوبر المحمر على السطح.
تحياتى للجميع
| |
|
| |
gaserahmed Admin
عدد المساهمات : 656 تاريخ التسجيل : 17/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:31 am | |
|
تسلمي......... انا بقي اللي بتعلم...تصدفي بنطبخ رز غريب وبناكلة نعمل اية في المؤموريات والسكن العزابي بس الحقيقة اول مرة اكل رز بالمشمش يمكن الفلاحين ...والصعايدة مالهمش فية طبق حلو من عندك اختي الغالية....ادوق بس تسلمي اختنا الرائــــــــــــــــــــــــــــــعة | |
|
| |
القلم الحر مشــرف
عدد المساهمات : 211 تاريخ التسجيل : 19/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:36 am | |
|
استاذنا وأخونا الكبير استاذ جاسر صباح الخير انا كمان مش اعرف البسمتى بالمشمش بس أهو يمكن حد يعجبه واللى يعجبه ويجرب يقولنا طعمه ايه انا بعمل الطريقة العادة السهلة وبالكارى وطريقة تكا والحمد لله على كدة صباحك سكر يارب | |
|
| |
حر مشــرف
عدد المساهمات : 854 تاريخ التسجيل : 19/08/2013 العمر : 104
| |
| |
gaserahmed Admin
عدد المساهمات : 656 تاريخ التسجيل : 17/08/2013
| موضوع: رد: اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى الثلاثاء سبتمبر 03, 2013 11:46 am | |
|
برضـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوا عاوز طبق لامفــــــــــــــــــــــــــــــــــــر شكلك استاذة مطبخ ولازم ادووووووووووووووووق | |
|
| |
| اكثر من طريقه لعمل الارز البسمتى | |
|